Vijf eindejaarstips

Vuurpijl in de lucht, auteur blog op voorgrond in cirkel

Op tijd aan de slag met deze eindejaarstips

Oke, toegegeven; het klinkt wat voorbarig om nu al met eindejaarstips te komen. Het is echter wel zaak dat je hier toch al op tijd mee aan de slag gaat. Ik geef je graag wat tips als ondernemer aan een ondernemer 🙂 .

1. De KIA is een regeling voor ondernemers waardoor je 28% extra mag aftrekken als kosten zolang je maar voldoende investeert. Belangrijk is dat je wel in hetzelfde jaar nog investeert en dat het om meer gaat dan 450 euro. Hier lees je hoe het werkt. 

2. Alleen nog over dit jaar (2016) is het mogelijk om de huur op te voeren! Het scheelt echt veel geld, niet voor niets dat Staatssecretaris Wiebes onlangs liet weten dat deze regeling geschrapt wordt. Als je een huurder bent kun je er nu echter nog gewoon gebruik van maken. Zo voer je je huur op

Ruud Hoevenaar
co-founder van EZ Boekhouding

3. Laat je bijstaan door iemand met verstand van cijfers en belastingregels. Wellicht een beetje cliché maar je kunt zelf echt dingen missen of gewoon verkeerd interpreteren. Door iemand in te schakelen word je vaak ook nog eens geprikkeld om zelf meer te gaan doen op dit vlak. Uiteraard kunnen wij ook met je meedenken voordat het jaar om is. Neem even contact met ons op voor een adviesgesprek.

4. Vraag btw terug over jouw kosten voor de auto. Heb je nog bonnen van brandstof, reparaties, e.d.? Neem deze mee in jouw btw aangifte. Let op, je moet wel een privécorrectie toepassen. Lees hier meer

5. Maak je gebruik van de KOR? Heel goed! Let wel op dat je alles correct invoert. Helaas heb ik al te vaak mensen gehoord die een boete hebben gekregen omdat ze deze fout maakte.

Dat was het dan!

Waren deze tips nuttig? Deel ze dan met anderen zodat jij ze ook een handje helpt.

Heb je nog vragen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.