Aan- en afmelden voor de KOR

Hoe meld je je aan voor de Kleine OndernemersRegeling (KOR)

Je kunt gebruik maken van de KOR als je minder dan 20.000 euro omzet per jaar behaald. Meer info over de regeling kun je in deze blog lezen.

De Belastingdienst stelt een aanmeldformulier beschikbaar. Dit aanmeldformulier moet uiterlijk vier weken voor de ingangsdatum van het aangiftetijdvak waarin je de KOR wilt laten ingaan, bij de Belastingdienst binnen zijn.

Stel dus dat je je wilt aanmelden voor het nieuwe jaar, dan moet je je uiterlijk aanmelden op (31 december 2020 minus 4 weken = ) 2 december 2020.

Hoe loopt het dan verder?

Je krijgt een brief met daarin de definitieve ingangsdatum van de KOR. Het is belangrijk dat je niet zomaar stopt met aangiftes doen maar dat je dus btw-aangiftes blijft doen totdat je bevestiging hebt vanaf wanneer je dat niet meer hoeft te doen. Zo voorkom je boetes.

Wees je bewust dat je sowieso voor het laatste kwartaal nog een aangifte moet doen (in dit voorbeeld zou dat kwartaal 4 van 2020 zijn).

Afmelden voor de KOR omdat jouw omzet boven de € 20.000 (per jaar) komt

Als jouw omzet boven de € 20.000 per jaar uitkomt, ben je verplicht om je af te melden voor de KOR. Alle werkzaamheden die je boven die grens levert zijn belast met het tarief dat normaal gesproken op jouw dienst van toepassing zou zijn (meestal 21%).

Hoe kun je je afmelden voor de KOR?

Je kunt je afmelden voor de Kleine OndernemersRegeling door dit formulier te gebruiken.

Welke datum vul je in op het afmeldformulier?

Geef aan op welke datum je door deze omzetgrens van € 20.000,- heen bent gegaan. Dat is het moment dat je niet meer voldeed aan de voorwaarden.

Toch weer aanmelden voor de KOR?

Heb je in het volgende jaar weer minder omzet? Waardoor de KOR eigenlijk wel interessanter zou zijn? Helaas! Je mag slechts 1x per 3 jaar wisselen. Heb je je aangemeld voor de KOR? Dan kun je pas na 3 jaar afmelden (tenzij je door de omzetgrens gaat, dan is afmelden verplicht). Heb je je afgemeld? Dan kun je dus pas weer na 3 jaar opnieuw aanmelden voor de KOR.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Aan- en afmelden voor de KOR

Hoe meld je je aan voor de Kleine OndernemersRegeling (KOR) Je kunt gebruik maken van de KOR als je minder dan 20.000 euro omzet per jaar behaald. Meer info over de regeling kun je in deze blog lezen. De Belastingdienst stelt een aanmeldformulier beschikbaar. Dit aanmeldformulier moet uiterlijk vier weken voor de ingangsdatum van het

Lees verder »

Tijd voor de btw-aangifte van Q3 2020!

Btw-aangifte kwartaal 3 van 2020 Het is weer tijd om btw-aangifte te doen. Vind je het lastig om zelf de btw-aangifte te doen? Of heb je misschien wel een vraag over een specifiek btw-onderwerp? Check dan onze speciale btw-pagina. Je kunt ook ons btw-aangifte stappenplan downloaden. Daarmee doe je vrij gemakkelijk zélf de btw-aangifte. En

Lees verder »

Prinsjesdag 2020

Prinsjesdag 2020 – Wat wijzigt er voor jou (als ZZP-er)? Gisteren vond traditiegetrouw, op de derde dinsdag van september, Prinsjesdag weer plaats. Naast dat Koning Willem Alexander de troonrede uitspreekt staat deze dag ook in het teken van het Belastingplan 2021. Hierin maakt het Kabinet haar fiscale plannen voor 2021 bekend. Maar wat betekenen deze

Lees verder »

Zelfstandigenaftrek 2020

Ben je ondernemer en werk je meer dan 1225 uur per jaar in jouw onderneming? Dan heb je recht op de zelfstandigenaftrek. De hoogte van de aftrek wordt in de aankomende jaren afgebouwd. In 2020 is de zelfstandigenaftrek € 7.030. Naar verwachting zal de zelfstandigenaftrek in 2021 € 6.780 bedragen.

Lees verder »

Btw over reiskosten, hoe zit dat?

Btw over reiskosten – Wat zet je op de factuur? (en andere vragen) Onlangs kregen we de volgende vraag: “Als je een factuur stuurt en je de reiskosten doorberekent aan de klant, moet je over de reiskosten dan btw rekenen? En zo ja, welk tarief? En hoe zit dit wanneer je geen betaalde dienst levert

Lees verder »
Kleineondernemersregeling (KOR) 2020

De kleineondernemersregeling (KOR)

Update 2020 – De kleineondernemersregeling (KOR) De kleineondernemersregeling is aangepast per 1 januari 2020. Deze regeling houdt iets anders in dan voorheen. Voor de oude kleineondernemersregeling kun je naar ons oude blog hieronder. Hoe werkt de kleineondernemersregeling nu (vanaf 2020)? De kleineondernemersregeling is anno 2020 een vrijstelling. Dat betekent dat je géén btw in rekening

Lees verder »