BELASTINGCONTROLE

Het zal je maar overkomen. Je wordt ineens gebeld of je ontvangt een brief dat je een belastingcontrole krijgt. Dat klinkt natuurlijk spannend want – ook al ben je geen belastingboefje – wellicht doe je wel iets niet goed.

Johannes, klant van EZ Boekhouding, vertelt hoe hij zijn belastingcontrole heeft ervaren.

Johannes vertelt:

 

“Ik ben Johannes van Doeselaar. Ik ben 24 jaar en ik kom uit Dordrecht. Ik maak nu ongeveer 10 jaar muziek als rapper, producer en sound engineer.

Voor de zomer werd ik opeens opgeschrikt dat ik een belastinginspectie zou krijgen. Je hebt 2 jaar een eigen zaak en dat verwacht je niet, maar het was eigenlijk best wel simper door de website van EZ Boekhouding. Ik moest alleen een pdf’je uitprinten en ik was wat facturen kwijt en wat bonnetjes, maar dat was zo terug te halen. Het was dus eigenlijk best wel simpel geregeld. Toen de inspecteur kwam zei hij heel snel: “ja, dat is helemaal goed” en hij was weer heel snel weg, want het was gewoon heel duidelijk dat het helemaal op orde was. Een paar dagen later kreeg ik dit ook bevestigd en ik was een officieel ZZP’er.

Als creatieveling had ik dat gewoon niet verwacht dat het zo makkelijk zou gaan. Dus anderen raad ik ook zeker aan om lid te worden, om een abonnement af te sluiten bij EZ Boekhouding, omdat het snel gaat en makkelijk. Als creatieveling wil je gewoon niet bezig zijn met cijfertjes en daar zorgen zij heel erg voor dat je letterlijk ziet waar je wat moet invullen op de Belastingdienstwebsite. Dat maakt het zo simpel en daardoor kun je gewoon lekker creatief zijn daarna.”

Gebruik maken van dezelfde software?

Johannes had er enorm baat bij dat hij alle gegevens in één keer uit zijn boekhoudpakket kon uitdraaien. Dat straalde vertrouwen uit naar de Belastingdienst.

Wil je de software waar Johannes het over heeft zelf ook eens proberen? Maak dan een proefaccount aan! Je kunt dit 30 dagen gratis proberen en je nergens aan vast.

Reviews

Dit vinden onze klanten van ons