Documentatie Software EZ Boekhouding

Deze software is ontwikkeld om het opvoeren van kosten begrijpelijk en uitvoerbaar te maken. In deze documentatie leggen we je uit hoe dit werkt met onze software.

Facturen

Dit zijn alle nog niet betaalde facturen. Als een factuur is betaald kan je op het kruisje onder opslaan klikken om deze te verwijderen uit het overzicht. Je kunt een nieuwe factuur aanmaken door met je muis naar de bovenste menubalk te gaan en stil te staan op Facturen. Vervolgens komt een submenu beschikbaar en dan kun je klikken op nieuwe factuur.

Nieuwe factuur, herinnering of aanmaning versturen

Stap 1 – Voer hier alle gegevens in van de klant. Als alle gegevens zijn ingevoerd klik ‘OPSLAAN EN VOLGENDE’.
Stap 2 – Bij deze tweede stap kun je de factuurdatum, het factuurnummer en de betalingstermijn invoeren.
Stap 3 – In deze stap kun je specificeren wat jij voor een diensten of producten hebt geleverd aan jouw klant. Je kunt meerdere van dit soort kostenposten toevoegen aan een factuur. Als alle kosten zijn ingevoerd, klik op ‘OPSLAAN & VERZENDEN’.
Let op: kies bij prijsweergave hoe je het bedrag wilt invullen, met of zonder btw. De software houd hier rekening mee en corrigeert dit automatisch op de factuur. Klik voor elke toegevoegde kosten op ‘+ VOEG KOSTEN TOE’.
Stap 4 – Hier kies je of het gaat om een factuur, herinnering of een aanmaning. Bij ‘CC’ kan je een mail adres opgeven om een kopie te ontvangen. Controleer alle gegevens klik op ‘VERZENDEN’.
(OPTIONEEL) – Onderin kan je bijlagen toevoegen.

Kosten

Hier zie je alle gemaakte bedrijfskosten in een overzicht. Deze kosten worden meegenomen in de aangifte. Houd je muis op het kopje ‘KOSTEN’. Er verschijnt nu een menu waarin je naar de volgende pagina’s kan. ‘Nieuwe kosten’ en ‘Kosten categorieën’.

Nieuwe kosten registreren

Stap 1 – Vul de gegevens in.
Stap 2 – Selecteer de kosten categorie, vul het bedrag exclusief btw in, selecteer het btw-tarief en klik op ‘+ RIJ TOEVOEGEN’. Herhaal deze stap tot alle kosten zijn ingevoerd.
(OPTIONEEL) – Aan de linkerzijde kan je bijlagen invoegen, bijvoorbeeld de aankoop factuur.

Kosten categorieën toevoegen

Stap 1 – Benoem een naam voor de categorie waar je kosten in wil bundelen.
Stap 2 – Selecteer waar je deze categorie voor gaat gebruiken.

Uren en KM

Overzicht van alle gemaakte arbeidsuren en bijbehorende gemaakte kilometers. Deze worden meegenomen in de aangifte.

Arbeidsuren en kilometers registreren

Stap 1 – Klik bij de navigatiebar op ‘UREN EN KM’. Je bevind je nu in het startscherm met een overzicht van alle gemaakte arbeidsuren en zakelijke kilometers per kwartaal.
Stap 2 – Klik rechtsboven op ‘AANMAKEN’ en vul alle gegevens in.
Stap 3 – Check alle ingevulde gegevens en klik op opslaan. De gemaakte uren en kilometers zijn nu geregistreerd.

Aangifte

Hier vind je alle tools om makkelijk en snel je belastingaangifte te doen. Houd je muis op het kopje ‘AANGIFTE’. Er verschijnt nu een menu waarin je naar de volgende pagina’s kan. ‘BTW-aangifte’, ‘ICP-aangifte’ en ‘IB-aangifte’.

BTW-aangifte & ICP-aangifte

Aan de rechterzijde van het scherm kan je het kwartaal en jaar selecteren waarover je de btw-aangifte wilt doen. Klik vervolgens op ‘SUPPLETIE MAKEN’.

IB-aangifte (Inkomstenbelasting)

Stap 1 – Kies over welk jaar je inkomstenbelasting wil doen en klik volgende.
Stap 2 – Selecteer welke kosten moeten worden afgeschreven.
Stap 3 – Kies over hoeveel jaar dit bedrag moet worden afgeschreven.
(OPTIONEEL) – Als dit de eerste keer is dat je aangifte doet met de IB-tool kan je onderin nog niet opgegeven bedrijfsmiddelen opgeven.
Stap 4 – Controleer onder ‘LOPENDE AFSCHRIJVINGEN’ of alle gegevens kloppen en klik ‘OPSLAAN EN VOLGENDE’.
Stap 5 – Houd de gegevens van je zakelijke rekening bij de hand, vul deze in en klik op volgende.
Stap 6 – Als je in het bezit bent van een auto, kan je hier de kosten daarvoor opgeven. Controleer of de gegevens kloppen en klik op ‘OPSLAAN EN VOLGENDE’.
(HINT) – Privé of zakelijk rijden? Check onze rekentool!
Stap 7 – Als je goederen levert vanuit je bedrijf, moeten deze hier worden opgegeven. Als je alleen diensten levert kan je deze overslaan. Klik op ‘OPSLAAN EN VOLGENDE’.
Stap 8
Stap 9
Stap 10 – Nu heb je een overzicht van jouw aangifte. Deze kun je gemakkelijk invullen op de website van de belastingdienst.

Jaaroverzichten

Hier vind je alle financiële overzichten van de afgelopen jaren om te bekijken en downloaden.

Support

Als je er niet uit komt, vragen en/of suggesties hebt, laat het ons weten via het ‘SUPPORT’ tabje. We staan voor je klaar en helpen je verder!

Inhoudsopgave