Huur als zzp’er aftrekbaar

Sleutel in slot van voordeur, auteur blog op voorgrond in cirkel

>>Let op, dit geldt voor het laatst voor de aangifte van 2016<<

Je hebt het vast meegekregen in het nieuws; de huur als zzp’er is volledig aftrekbaar mits je een privécorrectie toepast!

Wij helpen je graag met een kant en klare oplossing. Via onderstaande uitleg hopen we dat het je zelf lukt. Heb je liever een professional die met je meekijkt? Dan kunnen we je altijd van dienst zijn.
Neem in dat geval >> contact << met ons op.

De huur is aftrekbaar!

Dat had je waarschijnlijk al wel begrepen.
Voorheen hadden we ook al een instructie geschreven. Deze is echter achterhaald sinds de uitspraak van de Hoge Raad op 12-08-2016.
Ik ga ervan uit dat je begrijpt dat het gunstig is als zzp’er om kosten van jouw omzet af te halen. Hiermee verlaag je de winst. Dit klinkt ongunstig maar belastingen worden gebaseerd op jouw winst. Een lagere winst betekent dus per saldo lagere belasting. En daarom is deze uitspraak zo interessant!

Wat is er anders?
Uit de uitspraak blijkt kortweg dit; Je mag het huurrecht etiketteren als ondernemingsvermogen. Daar dient wel een bijtelling op plaats te vinden.

En nu in het Nederlands!
Het komt erop neer dat je alle huurkosten mag aftrekken als zakelijke huurkosten. Daar moet echter wel steeds een bijtelling voor worden gerekend.
Deze staat wettelijk vast en is voor de meeste zzp’ers 1,85% van de WOZ-waarde van het huis (art. 3.19 wet IB).

Stel nu dat je een huis huurt met een WOZ-waarde van €200.000,-. Je huurt dit huis voor een bedrag van €700,- per maand, dus €8400,- per jaar.
In dat geval moet je als bijtelling (1,85% x €200.000,-) €3700,- rekenen als (extra) winst. Tegelijkertijd mag je dus €8400,- aan kosten aftrekken.

Wat is het effect?
Per saldo betekent dit dat je (€8400,- – €3700,-) €4700,- van je omzet afhaalt. Daarmee bespaar je, afhankelijk van jouw belastingschijf, zo’n €1700,- tot wel €2500,-.

Waarschijnlijk snap je nu nog beter waarom er zo’n belastingstelling was voor deze uitspraak van het hoogste gerechtshof.


[x-row-perceptive row=”2″ border_size=”40px” row_color=”hsl(299, 53%, 23%)” orientation=”down” id=”contact” position=”below” pos=”below” size=”40px” color=”hsl(299, 53%, 23%)”]

Laat je

We kunnen voor je berekenen wat jij had mogen opvoeren. Als er nog winst voor jou te behalen is geven we een correctie door aan de Belastingdienst.

We werken graag op no-cure-no-pay basis. Dat houdt in dat je alleen betaald voor zover je er ook echt iets aan hebt. Omdat het risico daarmee wel bij ons ligt vragen we een percentage van 20% over de winst die jij er mee behaald.

Vb.
Stel dat je 400 euro aan belasting terugkrijgt (of minder hoeft te betalen) dan vragen wij dus slechts €80,- excl btw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.