Privégebruik btw

Macbook en notebook met pen erop op bureau, foto van Ruud Hoevenaar als auteur blog
Privégebruik en zakelijke kosten

Wij zien vaak onzekerheid wat betreft zakelijke kosten. Een hoop ondernemers voeren niks tot nauwelijks op omdat zij er niet zeker van zijn of je de kosten wel zakelijk mag opvoeren.

Dat is zonde!

Soms is er sprake van een gemengd gebruik, bijvoorbeeld met de internetverbinding. Als je een internetverbinding thuis hebt zou je twee kanten op kunnen redeneren: het is privé, want veel mensen hebben een internetverbinding thuis. Tegelijkertijd werk je vanuit huis, dus heb je een internetverbinding nodig.

Zo kun je bijna met alle kostensoorten omgaan. Je doet er verstandig aan om dan een deel aan te geven als privégebruik. Verder voer je de kosten zakelijk op.

Ben je bijvoorbeeld van mening dat je jouw internetverbinding voor 50% zakelijk gebruikt en 50% privé? Voer dan alles op maar corrigeer aan het eind van het jaar bij de kwartaalaangifte van kwartaal vier jouw privédeel (Categorie 5d. Privégebruik).

Met ons systeem gaat het invoeren van kosten heel gemakkelijk. Je kunt het boekhoudsysteem gratis en vrijblijvend proberen.

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.