Relaxt op vakantie als zzp-er, Het kan!

Als ZZP-er is de zomer altijd weer een uitdaging en veel geregel. De opdrachten liggen meestal niet voor het oprapen. En iedereen om je heen heeft het over vakantie. Je zou zelf ook wel even het vliegtuig in willen stappen, maar wat nou als net die grote klus langs komt?  Wij geven een aantal tips om te zorgen dat ook jij zorgeloos van de zomer kan genieten.

Goede voorbereiding is het halve werk
Een last minute lijkt misschien het beste plan. Dan weet je immers zeker dat er geen werk aan je neus voorbij gaat. Maar zeg eens eerlijk, er is altijd werk te doen toch? Plan dus juist ruim van te voren je vakantie in. Zet een groot kruis door je agenda en boek die trip! Zo kan je je vaste klanten ruim van te voren inlichten en leef je er echt naar toe.

Samen delen
Zodra je je vakantie hebt gepland kan je gaan nadenken over een vervanger. Wat nou als die grote leuke klus wel voorbij komt? Wellicht is er een mede ZZP-er waar je graag mee samenwerkt. Je zou met hem of haar een deal kunnen maken om tijdelijk je klussen door te schuiven. Het is niet gek om hier een klein percentage van het project voor te vragen. Uiteraard kan je naderhand de dienst ook terug bewijzen. Zo hebben jullie er beide wat aan en ga je rustiger op vakantie.

Een mail uurtje
Goed, het helemaal los laten is voor vele van ons bijna onmogelijk. Om ervoor te zorgen dat je niet alsnog de hele dag achter je telefoon zit kan je het volgende doen. Gooi tijdelijk je mail programma van je mobiel. Ja echt, dat kan je best. Spreek daarna een vast tijdstip met jezelf af waarop je even je mail mag checken en waar nodig beantwoorden. Let wel op, je hebt je vaste klanten goed ingelicht. Stap niet in de valkuil om alsnog mailtjes van hun te beantwoorden!

Geldzaken
Niet werken, betekend geen inkomsten. Dat is waarschijnlijk wat je het meeste tegenhoud om weg te gaan. Vrienden in loondienst ontvangen vrolijk hun salaris. Ook als ze tussen de palmbomen zitten. Probeer dit af te vangen door elke maand een potje Vakantiegeld te maken. Stort hier een vast bedrag in zodat je zonder problemen je vakantie doorkomt.

En misschien wel het aller belangrijkste, geniet!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.