Uitgelicht: Michel Nienhuis

Michiel Nienhuis

De zomervakantie is voorbij. Tijd om weer een van ons zeer gewaardeerde klanten in de “spotlights” te zetten. Ditmaal is het Michel Nienhuis van Exivious, DODECAHEDRON en Our Oceans. Een waanzinnige gitarist en zo vrij om ons iets meer te vertellen over zijn dagelijkse beroepspraktijk!

Michel:Michel Nienhuis verteld
“De ‘gemengde beroepspraktijk’ is een veelgehoorde term in muziekland en is op velen van ons van toepassing. Zelfstandigheid voor de Belastingdienst zorgt ervoor dat je allerlei verschillende activiteiten kunt ontplooien onder de paraplu van bijvoorbeeld je eenmanszaak.

Ik ben actief als docent (gitaar/drums/bandcoaching/auditiecoaching/compositie/songwriting) bij MusiCare in Vught, Best Music Education Centre in Best en als zelfstandige. Bij BMEC hebben we een heel uitgebreid vooropleidingstraject waar we mensen op de meest veelzijdige manier proberen klaar te stomen voor HBO- muziekonderwijs. Het is heel tof om te zien dat in elke lichting op de Rockacademie mensen zitten die bij ons vandaan komen en om te zien dat zij zich succesvol door de opleiding kunnen manoeuvreren. Ik haal veel plezier en zingeving uit het helpen verwezenlijken van de doelen van anderen.

Als uitvoerend muzikant ben ik vooral gefocust op eigen werk, omdat ik graag veel tijd besteed aan de composities. Ik kan heel veel creativiteit en hedendaagse compositiemethoden kwijt in mijn avant- gardistische metalband DODECAHEDRON en de instrumentale fusionband EXIVIOUS. De stijlen die we met deze bands spelen laten heel veel ruimte over voor improvisatie en het proberen van nieuwe invalshoeken, waardoor ik hoop een aanvulling op het al rijke bestaande muzikale landschap te kunnen neerzetten. Daarnaast ben ik in betrokken bij verschillende projecten, waaronder de dromerige, melancholische liedjes van Our Oceans en de muzikaal omlijste poëzie van Marco Martens.

De boekhouding is voor mij persoonlijk een wat minder aantrekkelijk onderdeel van het muzikale bestaan, maar het hoort er nu eenmaal bij. Daarom ben ik blij dat Ruud (red. mede-oprichter EZ) me vroeg om onderdeel van het EZ Boekhouding testpanel te zijn. Ik kan bij hem terecht met praktische vragen en de software stelt me in staat om nog onafhankelijker (van accountants) te opereren. Check ook de Facebook groep ‘Muzikanten & Administratie‘, waar heel veel informatie te vinden is over de zakelijke kant van het muzikantenbestaan.”

Wil je net als Michiel de gemakken ervaren van onze software? Probeer onze software nu gratis!

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Prinsjesdag 2020

Prinsjesdag 2020 – Wat wijzigt er voor jou (als ZZP-er)? Gisteren vond traditiegetrouw, op de derde dinsdag van september, Prinsjesdag weer plaats. Naast dat Koning

Lees verder »