Uitgelicht: Jeffrey van Rossum

Jeffrey van Rossum

Muziek heeft van jongs af aan een grote rol gespeeld in mijn leven. Ik begon toen ik 7 was met keyboard lessen. Rond mijn 10e kon ik op mijn muziekschool kiezen om ook te leren componeren. Ik kon mezelf urenlang verliezen bij het maken van liedjes. Met veel plezier fietste ik iedere week naar mijn docent om te laten horen wat ik die week had gemaakt. Daarnaast bleef ik spelen en belandde ik in verschillende bandjes.

Die hobby is inmiddels uitgegroeid tot mijn werk. In 2010 heb ik de studie “Compositie voor de Media” aan de HKU afgerond. Sindsdien componeer ik voor films, tv-series, documentaires, games, bedrijfsfilms, reclames en muziekbibliotheken. Daarnaast speel ik toetsen in de Allstars Coverband en Bwax. Ik vind de combinatie erg fijn omdat je als componist veel in de studio zit, wat in mijn geval thuis is. Om er dan een paar keer in de week uit te gaan is erg prettig voor de afwisseling. Dat plezier in muziek maken is er nog steeds, en het voelt dan soms ook gek om geld te vragen voor iets wat ik ontzettend graag doe. Aan de andere kant moet ik ook mijn vaste lasten kunnen betalen en bespaar ik niet op apparatuur en software die ik nodig heb voor mijn werk. 

“Het geld dat het kost verdien je in veelvoud terug aan belastingvoordeel”

Die zakelijke kant is altijd onbelicht gebleven tijdens mijn studie, ondanks herhaalde verzoeken om er iets mee te doen. Je moet het na 4 jaar allemaal zelf uitvogelen en dat kan best lastig zijn. Bij EZ boekhouding kan ik makkelijk online mijn zaken bijhouden en ze reageren altijd duidelijk en snel op vragen. Het geld dat het kost verdien je in veelvoud terug aan belastingvoordeel. Het is een fijn gevoel om me alleen te hoeven concentreren op het leukste onderdeel van mijn werk: muziek maken.

Wil je meer Jeffrey? https://www.jeffreyvanrossum.com/https://allstars-coverband.nl

Ben je benieuwd naar het boekhoudsysteem waar Jeffrey het over heeft? Probeer nu gratis ons systeem en ervaar het zelf.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Prinsjesdag 2020

Prinsjesdag 2020 – Wat wijzigt er voor jou (als ZZP-er)? Gisteren vond traditiegetrouw, op de derde dinsdag van september, Prinsjesdag weer plaats. Naast dat Koning

Lees verder »