AUTO VAN DE ZAAK OF PRIVÉ? (ALS ZZP’ER)

Wil je een auto kopen als ZZP’er maar weet je niet wat hoe je dit het beste kunt verwerken in jouw boekhouding? Je hebt namelijk de optie om jouw auto op de (eenmans)zaak te zetten. Je kunt er echter ook voor kiezen om te werken met € 0,19 per zakelijke kilometer.

Wij kregen deze vraag vaker dus hebben onderstaand formulier voor alle ZZP’ers ter beschikking gesteld. Vul hieronder de gegevens van jouw auto in dan laten wij je zien wat voor jouw belastingtechnisch het meest voordelige is!

De Auto

Bouwjaar
Voer hier het bouwjaar van de auto in. Als jouw auto voor de youngtimer-regeling in aanmerking komt nemen we dat mee in onze berekening

Dagwaarde
Voer hier de dagwaarde in. Dat is de waarde waarvoor je de auto kunt kopen of hebt gekocht. Deze waarde mag je in jouw boekhouding opnemen als kosten maar wel slechts voor een gedeelte per jaar. Wij berekenen dat automatisch voor je uit.
,-

Cataloguswaarde
Vul hier de cataloguswaarde in. Dit wordt ook wel de nieuwwaarde van de auto genoemd. Vaak kun je deze gemakkelijk vinden door te zoeken op Google op het type van de auto + de tekst 'cataloguswaarde'. Dit is van belang voor de hoogte van jouw bijtelling
,-

Termijn
Hoeveel jaar denk je dat je met deze auto zal rijden? Dat is van invloed op hoeveel je af kunt schrijven per jaar. Daar houden we uiteraard rekening mee in onze berekening.

Bijtelling
Standaard is de bijtelling 35% of 22%. Dit is afhankelijk van hoe oud de auto is. In sommige gevallen heb je echter een lagere bijtelling, bijvoorbeeld als het om een electrische auto gaat. Kies in dat geval voor de categorie 'anders'.


Verbruik

Totale Kilometers Per Jaar
Geef hier het aantal kilometers in dat je verwacht te gaan rijden per jaar. Dit zijn zowel de zakelijke als de privé kilometers.

Zakelijke Kilometers Per Jaar
Vul hier enkel de zakelijke kilometers in die je verwacht te rijden per jaar.

Literprijs
Vul hier de literprijs in voor de brandstof van de auto.
,-

Brandstof (1 liter op .. km)
Vul hier het vermoedelijke werkelijke verbruik van de auto in. Weet je dit niet? Kijk dan om ovi.rdw.nl. Om te weten wat de kosten van de auto zijn berekenen we hier de totale kosten van de brandstof op een jaar.

1L brandstof op KM


Onderhoud

Wegenbelasting
Weet je wat de auto weegt? Je kunt de wegenbelasting dan gemakkelijk opzoeken via www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/
,-

Verzekeringen
Vul hier de kosten voor de verzekering van de auto in.
,-

Pechhulp
Sluit je pechhulp af bij bijv. de ANWB? Neem dan hier de kosten mee voor de pechhulp.
,-

Overige kosten
Als er nog andere kosten zijn die elk jaar terugkomen dan kun je die hier nog invullen. Dan nemen we die mee in de berekening.
,-

Uitkomst

ZAKELIJK

Afschijving0
Brandstof0
Onderhoud0

+


Bijtelling0


Totaal0

PRIVE

Zakelijke kilometers0 KM
Brandstof€ 0,19

×

Totaal0

Resultaat